СЪСТЕЗАНИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

На 22 февруари 2023 г. в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ се проведе училищен кръг на Националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство“.

В състезателния ден се включиха тридесет и осем ученици от IX, XI и XII клас, които се съревноваваха в отборни и индивидуални дисциплини по строителство и озеленяване.

Отличилите се на първо място в дисциплини „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“ и „Сухо строителство“ ще представляват гимназията на регионален кръг на състезанието „Най-добър млад строител“ в гр. Благоевград.

Най-добрият отбор в дисциплина „Геодезия“ заминава за гр. Бургас, където ще представлява гимназията на национален кръг на състезанието „Най-добър млад строител“, а представилите се най-добре в състезанието по „Озеленяване и цветарство“ ще имат нелеката задача да защитят първото място на националния кръг в гр. Сандански.

Събитието, превърнало се в празник на строителството и озеленяването, прикова интереса на ученици, учители, гости и медии.

Интервю с инж. Атанаска Вълканова, инж. Веселка Джокова и л.арх. Ивелина Гешева в предаването „Знание.бг“.


Състезателна категория „Сухо строителство“


Състезателна дисциплина „Облицовки и настилки“


Състезателна дисциплина „Зидария“


Състезателна дисциплина „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“


Състезателна дисциплина „Геодезия“


Състезание по „Озеленяване и цветарство“


Директорът на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, инж. Атанаска Вълканова връчи грамоти и награди на всички участници.