Notice: Only variables should be passed by reference in /home/loelec119/domains/pgasg-plovdiv.com/modules/news/controllers/index.php on line 17
Varna Spaghetti Engineering - pgasg-plovdiv.com

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Varna Spaghetti Engineering

19.11.2019

        От 15 до 17.11. 2019 г. за седма поредна година в гр. Варна, в залите на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе международното състезание за креативни умения „Varna Spaghetti Engineering“. В състезанието взеха участие 13 ученически отбора, които строиха куполи от спагети  и 6 студентски отбора, които строиха мостове.

Спагетният гонг удари проф.д.ик.н. Анна Недялкова – председател на настоятелството на Варненския свободен университет и пожела успех на всички участници.

         ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ се включи в надпреварата с два отбора от 11а и 12а клас. В продължение на три часа нашите ученици, наравно с другите участници изграждаха сферичен купол от спагети, слепени с топъл силикон. Надпреварата беше оспорвана. Учениците даваха всичко от себе си, за да изградят най-красивия и устойчив купол с минимален разход на материал.

         Безспорен победител в националното състезание стана отбор „Утопия“ от 11а клас в състав Сибел Шерифова, Валентин Йончев и Жюлиде Дурмуш от нашата гимназия, който конструира 3V сферичен купол със 191 спагети, заимстван от руските църкви.

         Всеки един от участниците получи грамота, която има силата на успешно положен кандидат-студентски изпит и е основание за прием в специалностите на катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ във Варненски свободен университет. Раздадени бяха много парични и предметни награди.
Добави коментар