Notice: Only variables should be passed by reference in /home/loelec119/domains/pgasg-plovdiv.com/modules/news/controllers/index.php on line 17
Varna Spaghetti Engineering - pgasg-plovdiv.com

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Varna Spaghetti Engineering

30.10.2019

На 28.10.2019 г. се проведе училищният кръг на националното ученическо състезание за креативни умения "Varna Spaghetti Engineering", под егидата на Варненския Свободен университет. За място във финалната надпревара във Варна се състезаваха дванадесет отбора от 11. и 12. клас. В продължение на два часа те изграждаха конструкции с помощта на спагети. Журито имаше за задача да ги оцени по следните критерии:

1) Сложност;

2) Височина;

3) Икономичност;

4) Динамични натоварвания.

Гости на състезанието бяха преподаватели и студенти от филиала на Варненския Свободен университет в Пловдив, начело с доц. д-р инж. Милена Кичекова. Тя проведе среща за кариерно оринтиране с дванадесетокласниците и ги запозна с възможностите да продължат обучението си в университета.

Директорът на гимназията г-жа Мариана Спасова, заедно с доц. Кичекова обявиха резултатите от състезанието и наградиха отборите-победители.

На първо място се класира отборът от 11а клас в състав: Милена Начева, Сибел Шерифова, Валентин Йончев.
Второ място зае отборът на 12а клас с участници: Хабибе Имам, Иван Милев, Борис Димитров. На трето място бе класиран вторият отбор на 11а клас в състав: Никола Грънчаров, Никола Стоянов, Найден Георгиев.

На всички участници бяха връчени грамоти, даващи им преференциални условия при кандидатстване.

Да пожелаем успех на учениците, които предстои да представят гимназията ни на националния кръг във Варна!
Добави коментар