Notice: Only variables should be passed by reference in /home/loelec119/domains/pgasg-plovdiv.com/modules/news/controllers/index.php on line 17
Ден на Европа в ПГАСГ "Арх. Камен Петков" - pgasg-plovdiv.com

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Последни новини

още новини

  Търсене в сайта


Ден на Европа в ПГАСГ "Арх. Камен Петков"

10.05.2019

За трета  година, ПГАСГ "Арх. Камен Петков" отбеляза Девети май с провеждане на интерактивна викторина със състезателен характер, посветена на Европа.

Шест отбора от 10. и 11. клас заявиха желание да се включат в училищната инициатива през тази година. Учениците се готвиха усърдно, като се потопиха в сложната, но актуална европейска тематика. Като резултат от сериозната им подготовка, по време на състезанието, те респектираха журито в състав: Надежда Фердинандова, Светла Топалова и Евелина Дичева, както и зрителите, с обширните си познания за историята, географията и институциите на Европейския Съюз, за механизма на вземане на решения, за държавите-членки, за процеса на разширяване, основните права на европейските граждани, езиците и символите на ЕС.

Изключително оспорвани бяха полуфиналите на интерактивната викторина, които се проведоха на 07.05.2019 г. С много хъс и амбиция,  в два тура  на надпреварата се включиха учениците от  10а и 10б, както и 10в и 10е клас. Отборите показаха задълбочени познания и желание за победа. Право да се явят на финала на викторината заслужиха отборите от 10б клас и 10е клас в категорията за 10-ти клас, а в категорията за 11-ти клас – 11а клас  и 11б клас.

Отличните впечатления от представянето на отборите финалисти до този момент се затвърдиха и на финалната надпревара, проведена на 09.05.2019 г. Те се справиха отлично с поставените им задачи, отговаряха точно и коректно и на откритите въпроси с повишена трудност.

Във финала за 10. клас с победа се поздрави отборът на 10е клас, а във  финала за 11. клас, учениците от 11а клас съумяха да постигнат повече точки и завоюваха първото място.

След викторината бяха обявени победителите от текущите конкурси, посветени на Европа. В конкурса за превод от немски език на български език на художествения текст „Едно пътешествие през Европа”, първо място спечели Божидар Вълков от 11б клас, а в конкурса за превод от английски език  победи Марио Петракиев от 10в клас.

Финалистите във викторината, както и победителите в съпътстващите конкурси, получиха грамоти за отлично представяне и специални поздравления от госпожа Мариана Спасова - Директор на гимназията.

Всички участници в проявата - състезатели и участници в конкурсите - получиха предметни награди от Представителството на Европейската Комисия в България и от Европейския Информационен Център „Европа Директно - Пловдив“.

 

Добави коментар