Училищен библиотекар на годината

По повод Деня на будителите отдел „Методичен“ на НБ „Иван Вазов“ връчи приза за най-добър стопанин на училищна библиотека, като Виктория Филипова ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ бе удостоена с наградата „Училищен библиотекар на годината“.

От 2016 година Виктория Филипова е част от екипа на ПГАСГ, като на нея е поверено съхранението и развитието на библиотечното дело в гимназията.

Създала фейсбук страница „Архитектурна градина ПГАСГ“, в която качва материали и тематични видеа за бележити дати и личности, за нови книги и събития в библиотеката.

В началото на всяка учебна година Виктория Филипова организирала среща с новоприетите 8-класници, за да им представи възможностите на библиотеката, подреждала тематични витрини и изготвяла информационен бюлетин. Една от атрактивните й прояви минала под оригиналното заглавие „Приятно ми е, аз съм училищната библиотека“, която цели да разкрие пред учениците възможностите за получаване и боравене с информация, да им предостави време и място за лични интереси и отмора.