Среща-разговор с Бюлент Мюмюнов

На 10.02.2023 г. в ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ гостува спортният журналист от БНТ и бивш възпитаник на гимназията от Випуск 2014 г. Бюлент Мюмюнов. Той се отзова на нашата покана за среща с училищната общност, както и за откриването на нов специален кът в спортния комплекс, запечатал най-големите успехи на училищните отбори и съхраняващ трофеи в различни видове спорт.

Културната зала едва успя да побере всички ученици, желаещи да се запознаят с популярното лице от националния ефир, а учителите му през годините побързаха да го поздравят за постигнатите професионални успехи. Класният ръководител на Бюлент – Надежда Фердинандова припомни вълнуващи моменти от училищния му живот и го провокира да сподели с какво го е обогатила нашата гимназия.

Бюлент показа богатия си личен снимков и видеоархив и разказа за вълнуващите си срещи със световни футболни звезди от настоящето и от близкото минало, както и с емоционални фенове на двата най-големи футболни форума – Евро 2020 и Световното първенство в Катар през изминалата година. Бъдещите архитекти, проектанти и реставратори имаха възможност да научат как ученик от гимназията е сбъднал мечтите си и кои качества са му помогнали по пътя към успеха. Учениците дискутираха с журналиста предизвикателствата във футбола и как се преодоляват, удовлетворението от журналистическата професия и необходимите за успеха качества, които всеки репортер трябва да притежава. Бюлент определи четенето като най-важно за постигането на успех в живота и сбъдване на мечтите. Никол Диманова от 9ж клас, Джошуа Харис и Петко Механджийски от 11д клас, и тримата трениращи футбол, с удоволствие размениха няколко подавания с Мюмюнов, за когото футболът си остава страст не само в професионално отношение.

На срещата присъстваха ученици и учители от гимназията, директорът на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ инж. Атанаска Вълканова, ученици от клуб „Медии, комуникации и гражданско образование“ с ръководител г-жа Стефка Златарева. Гостуваха ни и ученици от ЕГ „Иван Вазов“ – град Пловдив. Събитието се осъществи с подкрепата на Ученическия съвет на гимназията.

В присъствието на директора на гимназията инж. Атанаска Вълканова и учителите по физическо възпитание и спорт г-н Спас Колчев и г-н Николай Бояджиев, Бюлент откри новоизградения кът в спортния комплекс, пазещ спортната слава на гимназията.