ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители,

Скъпи ученици,

В навечерието на 24 май приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! Тази дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете великото дело на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред тях и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, знанието и културата винаги са били символ на българската идентичност.

България е дала писменост на славянските народи, затова не само днес, а всеки ден трябва да бъдем горди с това! Мисията на Светите братя Кирил и Методий оставя трайна следа в историята на Европа.

24 май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно.

Уважаеми учители,

Всички Вие заслужавате  дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Пожелавам Ви неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

Скъпи ученици,

На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля! Уважавайте своите учители и се вслушвайте в думите им!

 Честит празник!

ИНЖ. АТАНАСКА ВЪЛКАНОВА

Директор на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ – Пловдив