ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Състезание по немски език

21.03.2013

На 17.03.2013 г. Драматичен Театър Пловдив бе любезен домакин на Официалната церемония по награждаване на победителите в състезанието „Пловдив избира сред стоте най-добри по немски език”. Оспорваната надпревара бе организирана от РИО-Пловдив и се проведе на 19.01.2013 г. в ПУ „ Паисий Хилендарски” с подкрепата на д-р Мариана Чолакова- Почетен консул на Федерална Република Германия в Пловдив, Гьоте институт София, ПУ “Паисий Хилендарски”, фирма „ИНТЕГРАЛ”, „Либхер Хаусгерете Марица” ЕООД, Щека Електроник България ЕООД, Educational Centre. Участниците в състезанието разсъждаваха по актуалната тема „Възобновяеми източници на енергия в съвременното Био- и Еко-общество” и писмено изложиха своите мисли и идеи на немски език. ПГАСГ „Арх. Камен Петков” бе представена достойно от учениците от 10б клас Мая Лекова и Радостина Карамфилова и от 11б клас Ваня Нанчева, Хакиме Еминчауш и Михаил Злачев.

На официалната церемония по награждаване нашите ученици получиха грамоти за отлично представяне и подаръци от спонсорите на събитието.

За доброто настроение на гостите на церемонията се погрижиха великолепните ни артисти Мая Лекова, Радостина Карамфилова и Спас Радев от 10б клас, и Ваня Нанчева, Мария Анчева и Хакиме Еминчауш от 11б клас. Те заслужиха бурните аплодисменти на публиката с невероятното си изпълнение на драматизация по класическата приказка „Пепеляшка”. Неоценима техническа помощ им оказаха съучениците Иван Етов и Георги Казански.

Сърдечно поздравяваме нашите ученици с поредното им отлично постижение и им пожелаваме успех в бъдещите проекти!

Добави коментар