ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Последни новини

още новини

  Търсене в сайта


Връчване на златен медал за отличен успех на Христо Златанов

27.06.2013

На 28.06.2013 г. от 9.00 в Актовата зала на ПГАСГ „Арх.Камен Петков” ще се дипломира випуск 2013 година. Ще бъде връчен златен медал за отличен успех 6.00 на Христо Златанов, ученик от 12 б клас, със специалност строителство и архитектура с немски език.

Той показа усърдие и прилежност още в самото начало на обучението си, което беше не само впечатлителна за учителите, но и увличаща за съучениците му. Показваше дисциплина и последователност в овладяването на знания, като същевременно беше водещ фактор в училищните меропраятия, в които винаги участваше.

Беше инициатор и редактор на училищния вестник „Щураво скеле” и с колектив от ентусиасти не само творяха статиите, но и участваха в печатането и разпространението на отделните броеве. В девети клас се яви на олимпиада на Гьоте Институт, спечели първо място и беше отличен да замине на световната олимпиада в град Хамбург. За училището е голяма гордост, защото знанията му по немски език датираха от приемането му в нашето училище и успехът му се дължеше единствено на неговия усилен труд и подкрепа от учителката му по немсик език г-жа Татяна Македонска.

Участва в практиката на ученици от ПГАСГ „Камен Петков” в Германия по проект „Сухо строителство”, осъществен по програмата „Учене през целия живот” към Леонардо да Винчи и получи Европас мобилност.

Три пъти печели националния конкурс „1000 стипендии” –през 2008-9, 2011-12 и 2012-13. Печели първо място в конкурса „ Иван Рилски” по български език. Заема и първо място в състезанието „Trends of tomorrow” за блестящи идеи и отлична екипна работа.

Участва в състезанието „ Аз мога да строя” с невероятен, иновативен и смел проект за японска къща, като впечатли журито с модерната визия и нетрадиционния поглед върху разположението на помещенията.

Христо е дисциплиниран, прилежен и креативен. Той винаги успява да въздейства положително на останалите, добър приятел е и убедителен тийм-лидер.

Той е един от учредителите и участва активно в уникалното мероприятие на нашето училище „Нощ в библиотеката”, като е един от най-ентусиазираните читатели на книги и занимания с тях. През целия период на обучение, както и на матурите по Български език и литература и Математика има оценки 6.00.

Той е номиниран за „Национална диплома” и смятаме, че е пример и гордост за всички наши ученици.

Добави коментар