ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ “АРХ. КАМЕН ПЕТКОВ ”

НОВИНИ

Повишаване на професионална квалификация по руски език

21.06.2013

Повишаване на професионална квалификация по руски език в град Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург-един от най–красивите градове на Русия.

Тук , в продължение на десет дни от 9 до 19 юни 2013, възможност за повишаване на професионалната си квалификация по руски език имаха помощник-директорът на ПГ АСГ „Архитект Камен Петков” – Пловдив госпожа Мария Ангелова и учителят по български и руски език в същата гимназия Стефан Иванов.

Обучението се осъществяваше в различни групи с разнообразие от представени теми –Съвременен руски език,Социални проблеми ,Символите на Петербург и др. Различни теми бяха предложени по методика на обучението по руски език - Новото в лексиката на съвременния руския език , Съвременни педагогически технологии с използване на компютърни технологии, Нова учебно-методическа литература.

Теорията беше съчетана и с възможността за езикова практика при посещение на многобройните забележителности на Северната Венеция, както още е наричан градът.

Ермитажът , Дворцовият площад , Петропавловската крепост , Исакиевският и Казанският събор, Медният конник на Петър І са само част от емблемите на разположения върху река Нева и много реки и канали град , създаден от Петър Велики през 1703 г.

Добави коментар